<

Agenda december 2018


Te gast tijdens de feestdagen

Wil je op een zinvolle en inspirerende manier samen de feestdagen doorbrengen: Kom dan kennis maken met het domein van de Nieuwe Wereld Stokershorst in Nederweert-eind. Wij bieden u natuurbeleving, stiltewandelingen, yoga, meditatie, zinspiratie, concerten, lekker gezond eten, een gezellige babbel of een boekje bij het haardvuur en rond oud en nieuw ook een kinderprogramma
Van zaterdag 22/12/18 t/m woensdag 02/01/19. U kunt 1 of meerdere dagen reserveren.

Van 22/12 tem 27/12: voor volwassenen om de rust te garanderen.
Van 28/12 tem 02/01: ook voor ouders en kinderen
De prijzen zijn inclusief slaapplaats, maaltijden, activiteiten, en genot van de natuur!

Reserveren via de contactpagina.

Zinspiratie op Zondagmorgen van 11.00 tot 12.30 uur
zondag 2 december: samen een lied maken met Marieke van der Leije (voor ouder en kind)
zondag 9 december: Mijn hart heeft geen haast met Joris Vincken (volwassenen)
Zondag 16 december: Ouder en kind yoga, massage en meditatie met Annelies Theelen en Merel van der Mee
Zondag 23 december: Opnieuw geboren worden, teksten en stilte met Francien van de Beek

Deelname 10 euro p.p. Graag aanmelden.

Kerstavond

Ervaar de mul mantra met Hardev Kaur, 24 december van 19.30 tot 22.00 uur 
Op basis van donatie (graag aanmelden).

Oudejaarsavond
Gongconcert en meditatie voor prosperity, voorspoed met Hardev Kaur, 31 december van 21.00 tot 23.00 uur
Op basis van donatie (graag aanmelden).


TE GAST MET KERST EN/OF OUD EN NIEUW

Dit jaar is het mogelijk om tijdens de feestdagen te gast te zijn op Landgoed Stokershorst – De nieuwe wereld. Dus heb je nog geen plannen? Of wil je liever niet alleen zijn? En spreekt Stokershorst - De nieuwe wereld jou aan? Wees dan welkom om deze dagen samen met ons (de bewoners/vrijwilligers) door te brengen. Je kunt voor een of meerdere dagen komen. Zowel rond de kerst als met oud en nieuw.  ’s Morgens en ’s avonds zijn er vaste yoga en meditatie momenten. Dat is in de prijs inbegrepen. De maaltijden zijn vegetarisch en zoveel mogelijk biologisch. De omgeving nodigt uit tot het maken van heerlijke wandelingen, alleen of samen in stilte. De open haard in de huiskamer zal vast inspireren tot mooie gesprekken. Er staat een kast vol boeken om heerlijk in te neuzen. Mee afwassen of opruimen mag ook. En we zijn natuurlijk ook benieuwd naar jou en jouw talenten. Kortom: je bent welkom op landgoed Stokershorst – de nieuwe wereld. Een plaats waar je mag zijn wie je bent. Tijdens deze dagen zijn er verschillende bijzondere activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Deze zijn ook voor mensen van buitenaf zijn bedoeld. Op zondagmorgen op 23 december en 30 december van 11.00 tot 12.30 uur is er de ‘Zinspiratie op Zondagmorgen’. Op Kerstavond zingen we de ‘Mul mantra’, een mantra voor verlichting, en op oudejaarsavond zal er een ‘yoga-gongconcert’ worden gegeven. (Voor meer informatie zie de agenda op de website). Mensen van buiten betalen voor deze activiteit € 10,-.  Als je wil, mag je iets extra doneren.

Krijg je er zin in? Aarzel dan niet en meld je aan via onze website www.stokershorst.nl of rechtstreeks via de mail denieuwewereld@stokershorst.nl. Bellen mag ook.

Wil je niet komen logeren, maar wel een keer met ons mee eten? Ook dat is mogelijk. Wij rekenen voor het ontbijt 10 euro, voor de lunch en het diner € 15,-. Op 1e kerstdag en 1 januari betaal je voor het diner 20 euro per persoon. 


ZINSPIRATIE op ZONDAGMORGEN   iedere zondag van 11.00 uur tot 12.30 uur

Wil je op een inspirerende en zinvolle manier de zondagochtend beginnen?

Wees dan welkom in de prachtige kapel of meditatieruimte van ‘Stokershorst - De Nieuwe Wereld’ in Nederweert-Eind. Mogen zijn wie je bent is de kerngedachte voor deze ochtend. We staan stil bij inspirerende teksten, ons hart, ons lichaam of onze stem. Elke zondag is het programma anders. Na afloop drinken we samen een kopje koffie, thee of iets fris. Wie wil kan daarna meegenieten van een heerlijke vegetarisch/biologische lunch, maar je kunt natuurlijk ook gewoon naar huis gaan en nagenieten van de ochtend.
1e zondag van de maand: Marieke van der Leijé verzorgt voor ouder en kind workshops rondom muziek, creativiteit en het gebruik van je eigen stem.
2e zondag van de maand: Joris Vincken spreekt in gedichten en persoonlijke ervaringen over de diepe rijkdom van het leven. 
3e zondag van de maand: Annelies Theelen en Merel van der Mee reiken door middel van yogaoefeningen, massages en meditaties tools uit om als ouder samen met je kind te ontspannen.
4e zondag van de maand: Francien van de Beek gebruikt mystieke en spirituele teksten om samen bij stil te staan.
5e zondag van de maand: Op deze zondagen kun je genieten van een klankconcert.


Deelname aan Zinspiratie op Zondagmorgen kost € 10,- p.p.  Graag vantevoren aanmelden.
Als je mee wilt lunchen is het uiteraard belangrijk dat je dat doorgeeft. De extra prijs voor de lunch is € 15,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen. Aanmelden is het makkelijkst via de website.


Programma december 2018.

Zondag 2 december: Workshop muziek en creativiteit voor ouder en kind.

Samen met Marieke maken we deze ochtend gezamenlijk een lied naar aanleiding van een inspirerend verhaal dat voor jong en oud toegankelijk is. Spelenderwijs zoeken en ontdekken we woorden, melodieën en bewegingen. Er rolt een lied uit dat je altijd bij zal blijven. Een prachtige ervaring voor ouders en kinderen samen. Kinderen kunnen vanaf 4 jaar deelnemen.

Zondag 9 december 2018: Mijn hart heeft geen haast.

Joris laat ons weten dat er niets mis is met ons, al horen we doorlopend iets anders. Misschien denk je nog zoveel te moeten leren, ontwikkelen of overwinnen. Of nog zekerder, liefdevoller en krachtiger te kunnen worden. Joris prikt door die illusie heen. Geen haar zit op de verkeerde plek, geen gedachte zonder reden. Je bent perfect, precies zoals je nu bent. In gedichten en persoonlijke ervaringen spreekt Joris over de diepe rijkdom van het leven. Openlijk verstopt in dit moment, precies waar we nu zijn, is het leven oneindig. Wie jij nu bent is adembenemend. Joris spreekt en schrijft voorbij dualiteit, als een ode aan het leven, een herinnering aan wie we zijn. Daarna is er ruimte voor vragen, waar een breed scala aan onderwerpen aan bod komt. Een gezamenlijke zoektocht naar vrijheid, midden in alle uitdagingen van elke dag. Zijn boek ‘Mijn hart heeft geen haast’, is deze zondag het uitganspunt.

Zondag 16 december: Ouder en kind yoga

Door samen met je kind yogaoefeningen, meditatie en massages te doen, ontstaat er nog meer vertrouwen en verbinding tussen jullie. Daarbij geef je als ouder op deze manier toestemming aan je kind dat hij mag zijn wie hij is. Onze lessen zijn verbonden aan een thema dat dichtbij de natuur staat. Voor kinderen is het fijn als ze iets tastbaars hebben om in te geloven. Daarom werken wij met kristallen en edelstenen. Kristallen en edelstenen komen rechtstreeks uit de aarde, hierdoor geven ze een hele pure energie af. Elke steen heeft zijn eigen kracht en wijsheid. Een steen op je slaapkamer of in je broekzak mee naar school kan je het vertrouwen en/of rust geven wat je op dat moment zo nodig hebt. We reiken op een natuurlijke manier tools uit om te ontspannen. Hiermee kun je thuis verder oefenen met je kind. Er zijn matjes en dekens aanwezig. Doe makkelijke kleding aan en laat de kindjes een lievelingsknuffel meenemen.

Zondag 23 december- Stilstaan bij mystieke en spirituele teksten.

Deze zondag zal Francien van de Beek een tekst voorlezen van Rumi, een Perzische mysticus uit de 13e eeuw, en een tekst uit het Evangelie volgens Johannes, die stamt uit de 2e eeuw. Beide mystici spreken over de vergankelijkheid van het leven en het eeuwige leven. Sterf aan al je alledaagse beslommeringen, zegt Rumi, en je zult je levensvonk vinden. Alleen wie opnieuw geboren wordt, kan het koninkrijk van God zien, zegt Johannes. Tussen het voorlezen door, luisteren we naar muziek en zijn we een moment stil. Daarna gaan we samen in gesprek. We sluiten om 12.30 uur af met een kopje koffie of thee.

 

© Stokershorst 2018.
Top