We leven in een tijd die enerzijds veel mogelijkheden biedt en anderzijds veel van mensen vraagt. Dit levert een spanningsveld op waarin niet iedereen als vanzelfsprekend overeind blijft. Veel kinderen krijgen al op jonge leeftijd een diagnose omdat ze anders zijn, zoals ADHD, autisme, hooggevoeligheid of dislectie. De prestatiedruk op jongeren in het onderwijs is groot en het aantal zelfdodingen onder deze groep stijgt. Veel dertigers die een goede baan hebben, komen plots in een burnout terecht. De eenzaamheid onder oudere mensen stijgt. Ook levensbedreigende ziektes brengen mensen soms in een moeilijk pakket, je overgeven aan de medische wetenschap en onze huidige gezondheidszorg of kiezen voor een alternatieve route.

Wij geloven dat zij ons allemaal een spiegel voorhouden waar we serieus naar moeten kijken en luisteren. Zij maken ons bewust dat onze samenleving een consumptiemaatschappij is geworden, waarin alleen de buitenkant telt en het innerlijk leven van de mens naar de achtergrond is verdwenen. Voor gevoelens, bijzondere ervaringen of levensbeschouwing is nauwelijks meer plaats. Velen lopen vast en gaan op zoek naar zichzelf. Ze verlangen naar rust, stilte en aandacht, iets waar in de hectiek van onze samenleving nauwelijks tijd voor is.

Wij willen elkaar ontmoeten van hart tot hart. Dat wil zeggen dat we
* Vanuit ons hart contact maken (oprechte interesse,  kwetsbaar durven zijn ),
* vanuit ons hart communiceren (respectvol, open en zonder oordeel ), 
* vanuit ons hart samenwerken (gelijkwaardig, onbaatzuchtig, op basis van veiligheid en vertrouwen)

Om dat te verwezenlijken bieden wij een diversiteit aan activiteiten aan:


TERRAS/ONTMOETINGSPLEK
Fietsers en wandelaars kunnen gebruik maken van ons terras dat elke dag vanaf 10.00 uur open is. Ons concept is: neem wat je graag wilt gebruiken en stop een bijdrage in de waterketel. Wij zorgen voor koffie/thee, vlaai en drankjes. De gasten bedienen zichtzelf.

MUZIEK en CULTUUR
zie Agenda

WORKSHOPS
zie Agenda  

INDIVIDUEEL VERBLIJF
We zijn al gestart met het ontvangen van gasten die voor korte of langere tijd bij ons willen verblijven. Dat kan zijn omdat je tot rust wilt komen na een burn-out of ziekte, maar ook voor een retraite of om tijd te nemen om een bijvoorbeeld een boek te schrijven. Gasten kunnen tijdens de maaltijden aanschuiven bij de vaste bewoners of gebruik maken van een eigen tafel. Zowel voor de gasten als de vaste bewoners is er een vast aanbod van yoga en meditatie tweemaal daags in de kapel van Stokershorst. Voor prijzen van logies neem even contact met ons op. We zitten namelijk in een overgangsfase en renovatie.

GROEPSACCOMMODATIE
Voor groepen hebben we op eerste etage gebruik een aantal ruime twee en vierpersoons slaapkamers, allen met eigen douche en toilet. We kunnen zo'n 30 mensen herbergen. Op de begane grond is er een grote eetzaal met zithoek aanwezig die gebruikt kan worden. 
Wil je hier gebruik van maken met een eigen groep en hier een activiteit aanbieden? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.

 


 

  

© Stokershorst 2018.
Top >>>>>>>>>>>>>>>