<

Welkom bij Stokershorst - de nieuwe wereld.

Langzamerhand begint Landgoed Stokershorst -  De Nieuwe Wereld een begrip te worden. Niet alleen in de omgeving van Nederweert-eind, maar tot ver buiten de gemeente- en zelfs landgrenzen. Van oorsprong was het een klooster en internaat voor jongeren, de laatste decennia werd het gebruikt als bezinningscentrum waar christelijke retraites voor volwassenen plaatsvonden. Tijden veranderen en kloosters verdwijnen. Religie maakt plaats voor een bredere spiritualiteit. Zo ook op Stokershorst. In 2016 werd het landgoed aangekocht door leken en werd Stichting Stokershorst een feit. Het doel was een liefdevolle plek creeeren voor jongeren die vastlopen in de samenleving en daarnaast een woon- werkgemeenschap opstarten die zoveel mogelijk zelfvoorzienend en op ecologische wijze zou gaan leven. De rust, de natuur en afgelegen plek, waardoor er weinig prikkels binnenkwamen, deed de jongeren die er tijdelijk verbleven goed. Helaas kwam er na twee jaar een einde aan dit initiatief aan vanwege de bezuiniging op de 24 uurs zorg vanuit de overheid. De stichting stond voor een dilemma: verkopen of hun droom waarmaken en een nieuwe wereld creeeren waarin niet de economie, maar de mens centraal staat. Er werd een oproep gedaan via facebook en in korte tijd meldden zich zowel vrijwilligers als potentiele nieuwe kopers. Ook twee afgvaardigden van de Gemeente Nederweert zijn mee gaan denken om te kijken wat er mogelijk is om deze prachtige plek midden in de natuur voor veel mensen te behouden. Een prachtige ontwikkeling die de komende maanden nog meer vorm gaat krijgen. 

Spreekt het je aan en wil je een steentje bijdragen? Neem dan contact met ons op via de contactpagina. We kijken naar je uit!

 

Onze Visie.

Stokershorst is van oudsher een locatie die rust en energie uitstraalt en dat willen we graag zo houden. Wie willen plaats bieden aan de zoekende mens die weer in contact wil komen met de natuur en met zichzelf; die zijn/haar eigen kompas weer wil vinden en talenten inzetten. Dat kunnen mensen zijn met een burn-out, jongeren die vastlopen in het onderwijs, mensen die naar nieuwe wegen zoeken, maar ook volwassenen of ouders met kinderen die ziek zijn en alternatieve hulp zoeken. We bieden een vaste dagstructuur aan met yoga en meditatie. Daarnaast zijn er therapeuten die hulp kunnen bieden. Ook buiten in de (moes)tuin meewerken kan een hele goede therapie zijn! Bovenal willen we graag dat iedereen, ook mensen die het niet kunnen betalen, hier kunnen verblijven. Liefde is onze drijfveer en dat willen we doorgeven.
 

© Stokershorst 2018.
Top