<

Welkom bij Stokershorst - de nieuwe wereld.

Landgoed Stokershorst is jarenlang een klooster geweest. In de laatste decennia was het een retraiteplek waar in groepen bezinningsdagen plaatsvonden Zo kon men herbronnen en mentale balans, mededogen en kracht hervinden .Sinds November 2016 is het Klooster overgenomen door Stichting Stokershorst - de nieuwe wereld. Op dit landgoed in het rustige buitengebied staat een hoofdgebouw met uitgebreide kamers, een ontmoetingsruimte, een huiskamer, een kapel en een grote keuken. Daarnaast zijn er bijgebouwen waar (tijdelijk) gewoond kan worden door mensen die tot rust willen komen. Er is een uitgebreide tuin met veel groen, bos en wandelpaden en een grote moestuin. Ook is er een mooie ontmoetingsplek, ons terras, waar veel voorbijgangers dankbaar gebruik van maken.

Wij, Fien en Sjaak, waren de initiatiefnemers van dit project. We boden mensen met een persoonsgebonden budget tijdelijk liefdevolle begeleiding en onderdak. Daarnaast was het onze droom om een kleine woon- werkgemeenschap te starten met mensen die zelfvoorzienend en vanuit hun hart wilden samenleven. Dit concept is helaas niet haalbaar gebleken en even dreigde het hele project in het water te vallen. Gelukkig kwamen er nieuwe mensen met frisse ideeen op ons pad. Samen zoeken we nu, met medewerking van de Gemeente Nederweert, naar een nieuwe invulling van deze prachtige plaats midden in de natuur.
 
 

Onze Visie.

Stokershorst is van oudsher een locatie die rust en energie uitstraalt en dat willen we graag zo houden. Wie bieden plaats aan de zoekende mens die weer in contact wil komen met de natuur en met zichzelf; die zijn/haar eigen kompas weer wil vinden en talenten kan inzetten, ook als dat geen geld oplevert. 

We willen dit bewustwordingsproces aan het licht brengen en hopen dat de mensen die hier komen dit licht ook door gaan geven.

© Stokershorst 2017.
Top