<

Welkom bij Stokershorst - de nieuwe wereld.

WIE ZIJN WIJ?

Na een gedegen voorbereiding zijn wij, Pieter van Reeth en Raven de Nolf, samen met een internationaal en enthousiast team ‘De nieuwe wereld’ op Landgoed Stokershorst in Nederweert-Eind (NL) nieuw leven aan het inblazen. Stokershorst is van oudsher een locatie die rust en energie uitstraalt en dat willen we graag zo houden. Wie willen plaats bieden aan de zoekende mens die weer in contact wil komen met de natuur en met zichzelf. We gaan mensen (individueel en in groepen) ontvangen die hier tijdelijk willen verblijven. Dat kan zijn omdat ze een cursus of workshop gaan volgen of omdat zij een time-out nodig hebben en innerlijke rust zoeken. Daarnaast faciliteren we ruimtes waar ondernemers therapieën kunnen aanbieden binnen het domein. Zowel in groepen als individueel. Leven en verbinding met elkaar maken vanuit ons hart is onze drijfveer en dat willen we graag doorgeven. We maken nog even gebruik van het oude logo en de huidige website, maar begin januari zal de nieuwe doorstart een feit zijn!

EEN STUKJE GESCHIEDENIS

Van oorsprong was Landgoed Stokershorst een klooster en internaat voor jongeren, de laatste decennia werd het gebruikt als bezinningscentrum waar retraites voor volwassenen plaatsvonden. Tijden veranderen en kloosters verdwijnen. Religie maakt plaats voor een bredere spiritualiteit. Zo ook op Stokershorst. In 2016 werd het landgoed aangekocht door leken en werd Stichting Stokershorst een feit. Het doel was een liefdevolle plek creëren voor jongeren die vastlopen in de samenleving en daarnaast een woon- werkgemeenschap opstarten die zoveel mogelijk zelfvoorzienend en op ecologische wijze zou gaan leven. De rust, de natuur en afgelegen plek, waardoor er weinig prikkels binnenkwamen, deed de jongeren die er tijdelijk verbleven goed. Helaas kwam er na twee jaar een einde aan dit initiatief aan vanwege de bezuiniging op de 24 uurs zorg vanuit de overheid. De stichting stond voor een dilemma: verkopen of hun droom waarmaken en een nieuwe wereld creëren waarin niet de economie, maar de mens centraal staat. Er werd een oproep gedaan via facebook en in korte tijd meldden zich zowel vrijwilligers als potentiele nieuwe kopers. Ook twee afgevaardigden van de Gemeente Nederweert zijn mee gaan denken om te kijken wat er mogelijk is om deze prachtige plek midden in de natuur voor veel mensen te behouden.

Onze Visie.

ONZE VISIE:

De nieuwe wereld - “weg naar innerlijke rust”

                                                      The new world - “towards inner peace’           
We creëren een nieuwe wereld. Een wereld waarin we naar ons hart en onze intuïtie gaan luisteren. Een wereld waarin we onszelf mogen zijn. Een wereld waarin we vrij en open met elkaar omgaan. Een wereld van eenheid, harmonie en liefde. Een wereld van uiterlijke macht naar innerlijke kracht.

We zullen ‘retreat-centra’ openen binnen Europa en een eerste is nu opgestart in Nederland op Landgoed Stokershorst in Nederweert-Eind, een voormalig klooster met 47 bedden en 8 hectare grond/bos/siertuin.

© Stokershorst 2018.
Top