<

Welkom bij Stokershorst - de nieuwe wereld.

Landgoed Stokershorst is jarenlang een klooster geweest. In de laatste decennia was het een retraiteplek waar in groepen bezinningsdagen plaatsvonden Zo kon men herbronnen en mentale balans, mededogen en kracht hervinden . Sinds November 2016 is het Klooster overgenomen door Stichting Stokershorst - de nieuwe wereld. Op dit landgoed in het rustige buitengebied staat een hoofdgebouw met uitgebreide kamers, een ontmoetingsruimte, een huiskamer, een kapel en een grote keuken. Daarnaast zijn er bijgebouwen waar (tijdelijk) gewoond kan worden door clienten. Er is een uitgebreide tuin met veel groen, bos en wandelpaden en een kruidentuin. Ook is er een grote overdekte buitenplek met terras en een speel-fitness ruimte.

Wij zijn een groepje mensen die vanuit het wij-gevoel willen werken, wonen, leren leven in de rustgevende omstandigheden van het Landgoed Stokershorst, een voormalig klooster gelegen in een prachtige natuurlijke omgeving. Zo willen we allemaal samen een fijner leven hebben, dit alles vanuit liefde voor alles wat is, en vanuit verbinding met elkaar, de natuur en de kosmos.

Onze Visie.

Mensen vanuit rust, ruimte en een liefdevolle familiesetting weer terug laten komen in hun kracht, waarbij ze gewaardeerd worden om wie ze zijn. Vanuit deze basis bekijken we welke begeleiding of therapie eventueel nog nodig is.

Hierbij staat altijd de mens centraal voor de inrichting van zorgen, wonen werken en leren leven en daarmee niet de protocollen, rendementen en efficiëncy doelen die nu veelal de boventoon voeren in onze maatschappij.Altijd uitgaan van ieders talenten en specifieke kwaliteiten.

© Stokershorst 2017.
Top